‘Ridouan Taghi gaat eigen verdediging voeren’

Ridouan Taghi gaat in de laatste fase van het Marengo-proces zijn eigen verdediging voeren. Dat heeft een bron rondom de strafzaak aan het ANP laten weten.

Verdediging

Het persbureau meldt dat Ridouan Taghi zijn eigen verdediging zal gaan voeren tijdens het Marengo-proces. Dat heeft hij in een brief aan de rechtbank laten weten.

Ook naar buiten is gekomen dat Taghi alle onderzoekswensen die zijn voormalige advocaat Inez Weski naar voren bracht, handhaaft. Weski werd op 21 april gearresteerd, omdat zij door justitie wordt verdacht van deelname aan de criminele organisatie van Taghi. Zij legde kort daarna haar werk voor Taghi neer, en werd ook geschorst als advocaat. Zij zit op het moment vast.

Laatste woord

Het vonnis voor het Marengo-proces staat intussen gepland voor 20 oktober, meldt het AD. Volgende week woensdag is daarin weer een tussentijdse zitting. Taghi heeft de mogelijkheid voor een laatste woord in de zaak al gekregen, maar heeft daar geen gebruik van gemaakt. In de tussentijd zijn nog wel zittingen gepland, maar die zijn procedureel van aard.

Tegen Taghi is een levenslange gevangenisstraf geëist.