Ridouan Taghi laat weer van zich horen (VIDEO)

De meest gezochte man van Nederland, Ridouan Taghi, heeft een boodschap gestuurd naar Peter R. de Vries. Aanleiding is de mededeling gisteren van De Vries dat hij op een dodenlijst van deze vermeende baas van de Mocro Maffia zou staan. Het is de tweede keer dat Taghi zich publiekelijk uit over beschuldigingen aan zijn adres. Eind vorig jaar zei hij op de vlucht te zijn omdat hij verwacht geen eerlijk proces in Nederland te krijgen.

Ontkenning

Het tv-programma RTL Boulevard liet de nieuwe schriftelijke boodschap van Taghi vanavond horen. Taghi ontkent iets te maken te hebben met doodsbedreigingen aan het adres van De Vries. Hij zegt dat het leugens zijn en dat hij De Vries als journalist waardeert en hem niets aan wil doen. De Vries zei de neiging te hebben hem te geloven.

Liquidaties

Taghi staat op de Nationale Opsporingslijst sinds vorig jaar. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de liquidaties van Hakim Changachi in Utrecht en op misdaadblogger Martin Kok. Justitie ziet Taghi ook als verantwoordelijke voor aanslagen op het Telegraaf-gebouw en op het gebouw van de redactie van weekblad Panorama. En hij wordt in verband gebracht met de moord op de broer van kroongetuige Nabil B.

Huurmoordenaar

Volgens De Vries heeft hij van de politie te horen gekregen dat Taghi een moordopdracht voor hem heeft verstrekt aan een huurmoordenaar en dat daar ook door Taghi voor is betaald. Telegraaf-verslaggever John van den Heuvel wordt al anderhalf jaar zwaar bewaakt door de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB) van de Nationale Politie omdat hij zou worden bedreigd door Taghi.

Colombia

Waar Taghi momenteel verblijft is onduidelijk. Mogelijk zat hij enige tijd ondergedoken in Colombia, bleek uit onderzoek van Crimesite. Taghi liet eerder via zijn advocaat Inez Weski in het tv-programma EenVandaag weten, dat hij niet van plan is terug naar Nederland te komen, omdat hij meent hier geen eerlijk proces te krijgen.

Zie ook:

Ridouan Taghi was in Colombia

Psychologische oorlogsvoering over Taghi?

Advocaat geërgerd over verspreiding foto’s

Advocaat: ‘justitie vervolgt buiten de rechtszaal’

Zaak Taghi heeft nog geen parketnummer

Crimesite is al meer dan tien jaar gratis. Dat willen we graag zo houden. U ook? Doneer dan en steun onafhankelijke misdaadjournalistiek. Ook met kleine bedragen zijn we ontzettend blij.

[paytium name=”Crimesite” description=”Donatie”][paytium_field type=”dropdown” label=”Uw donatie” options=”0,99/1,99/2,99/4,95/9,95/19,95/29,95/49,95/100/250″ options_are_amounts=”true” /][paytium_total /][paytium_button label=”Doneren” /][/paytium]

Uw donatie is anoniem. Er worden geen gegevens bij ons opgeslagen.