Rijnmond: drie coke-zendingen gepakt

Het afgelopen etmaal zijn door de Douane drie partijen cocaïne onderschept in de haven van Rotterdam. Dinsdagavond werd 26 kilo coke uit een koelcontainer met bananen gehaald. Dat meldt het Openbaar Ministerie in Rotterdam woensdagmiddag.

Ecuador

De container, afkomstig uit Ecuador, stond op het terrein van een havenbedrijf. De cocaïne zat verstopt achter een dubbele wand en werd gevonden tijdens een controle. Later op de avond vond de Douane nog een container met cocaïne. In deze container was op precies dezelfde plek als bij de vangst eerder op de avond 34 kilo cocaïne verstopt. Ook deze container kwam uit Ecuador en was geladen met bananen.

Uithalen

Woensdagochtend werden bij een overslag bedrijf van fruit balen met in totaal 200 kilo cocaïne aangetroffen. Het fruitbedrijf heeft niks te maken met de drugssmokkel en waarschuwde direct de Douane. Vermoedelijk was het de bedoeling om deze partij in de haven al uit de container te halen, maar dat is niet gelukt. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

Het HARC-team – een samenwerkingsverband van Douane, FIOD en Zeehavenpolitie in Rotterdam – doet verder onderzoek naar de zaken, de drugs zijn al vernietigd.