Dood Rishi: agent vrijgesproken (UPDATE)

De agent die vorig jaar november de 17-jarige Rishi Chandrikasing op station Hollands Spoor doodschoot, is vrijgesproken. De rechtbank in Den Haag heeft de man vrijgesproken van moord en doodslag. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste twee weken geleden ontslag van iedere rechtsvervolging. Video met reactie OM na de break.

Volgens het OM staat doodslag wel vast, maar de aanklager kwam ook tot de conclusie dat de agent terecht aanhoudingsvuur gebruikte. De man was samen met enkele collega's afgekomen op een melding van een bedreiging die een Engelsman had gedaan. De verdachte jongen zou hem hebben gezegd dat hij een wapen had.

Rishi stond op het perron toen de agenten met getrokken pistolen op hem afkwamen en hem toeriepen te blijven staan en zijn handen te laten zien maar hij zette hij het op een lopen. Seconden later vielen de schoten. Een kogel raakte Rishi in de hals.

Maar vanwege de omstandigheden waaronder de agent moest handelen, zou hij geen straf moeten krijgen, aldus de aanklager. De rechtbank achtte moord of doodslag niet bewezen en sprak de agent maandag vrij. 

Lees hier alles over deze zaak.

Hieronder de reactie van het OM na de uitspraak van de rechtbank.

{youtube}C2TFJsT8WW0{/youtube}