Rob Z. was informant Peter de Vries

Rob Z. uit Amstelveen, die nu verdacht is van uitlokken van liquidatie, speelde ooit een rol in een uitzending van Peter de Vries. Deze werkte in 2002 aan een uitzending over drie huurmoorden die Ossenaar Albert K. vanuit de gevangenis zou hebben geprobeerd te regelen. K. had daarvoor in de gevangenis Rob Z. benaderd, die vervolgens Peter de Vries informeerde.

De Vries besloot met Z. te pretenderen alsof deze de moorden daadwerkelijk wilde plegen. Onderhandelingen werden met verborgen microfoons en camera’s vastgelegd. In oktober 2002 telefoneerde Albert K. met De Vries om te voorkomen dat de beelden zouden worden uitgezonden. Hij bedreigde De Vries daarbij, die aangifte deed, en K. werd hiervoor veroordeeld.

Vorig jaar dwong Albert K. bij de rechter overigens af dat De Vries beelden over de zaak niet mocht gebruiken voor een jubileum-uitzending.

Overigens pleegde vrouw van Rob Z. onlangs zelfmoord in het huis van bewaring in Breda. Deze oud-journaliste en eigenaresse van een galerie was verdachte in dezelfde zaak als Z., van witwassen.