Robert M. gaat in hoger beroep

Robert M., hoofdverdachte in de Amsterdamse zedenzaak, gaat in hoger beroep tegen de veroordeling tot 18 jaar celstraf en tbs met dwangverpleging. De rechtbank achtte M. schuldig aan onder meer het veelvuldig misbruik van jonge kinderen en het maken van beelden daarvan. Zijn partner en medeverdachte Richard van O. kreeg 6 jaar celstraf voor medeplichtigheid aan het misbruik en liet al eerder weten in hoger beroep te gaan.

 

Tijdens het proces tegen M. en diens partner Richard van O. hebben de advocaten Tjalling van der Goot en Wim Anker al  de geldigheid van het bewijs tegen M. betwist. Ook hebben zij een lagere straf bepleit.

Het Openbaar Ministerie in Amsterdam heeft donderdag laten weten ook in hoger beroep te gaan.

Richard Korver, advocaat van de ouders van slachtoffertjes in de Amsterdamse zedenzaak, doet een dringend beroep op Robert M. om zijn hoger beroep in te trekken. Hij zegt in De Telegraaf: ‘Mijn cliënten willen dit kunnen afsluiten, maar door juridische procedures en alle aandacht, lukt dat niet’, aldus de raadsman. Korver vindt het „uitermate jammer” dat M. zich niet neerlegt bij de 18 jaar gevangenisstraf en tbs die de rechtbank Amsterdam hem vorige week oplegde voor het ernstig seksueel misbruik van tientallen kleine kinderen. 

Eerder deze week werd al bekend dat er wereldwijd 440 vervolgonderzoeken zijn ingesteld naar aanleiding van het onderzoek naar de Amsterdamse zedenzaak. 

Alles over Amsterdamse zedenzaak.