Robert M. wil geen psychiatrisch onderzoek

Robert M. de hoofdverdachte in de Amsterdamse zedenzaak wil geen psychologisch onderzoek ondergaan. Hij heeft dat aan zijn advocaat Willem Anker gezegd. Mogelijk wil hij zo de kans zo de kans verkleinen dat hij wordt veroordeeld tot een tbs-maatregel waar geen vaste einddatum aan zit. Inmiddels is bekend dat M. 85 kinderen van 0 tot 2,5 jaar heeft misbruikt, vaak meerdere keren. In veel gevallen was er sprake van een penetratie. Volgens de officier van justitie zocht hij expres jonge slachtoffers omdat die zich niet kunnen uitdrukken.

Misbruik vond plaats bij M. thuis maar ook op de kinderdagverblijven waar hij werkte en zelfs bij kinderen thuis als hij oppaste. Overigens stelde de officier van justitie dat, in tegenstelling wat berichten in de media suggereerden, kinderen niet zouden zijn gedrogeerd. 

Zijn computer is inmiddels helemaal toegankelijk voor justitie.

Waarschijnlijk komen de feiten pas na de zomervakantie aan de orde bij de rechtbank omdat het onderzoek nog loopt.

M.’s echtgenoot Richard van O. zei doodsbang te zijn voor zijn veiligheid.

M. sprak aan het eind van de zitting de rechtbank kort toe. Hij zei: ‘Ik heb vanaf het begin meegewerkt aan het politie-onderzoek en dat zal ik blijven doen’. Verder zal hij reageren tijdens de inhoudelijke behandeling.