Robert Moszkowicz ontkent fraude

Robert Moszkowicz, telg uit het beruchte geslacht, ontkent dat hij btw-fraude heeft gepleegd. In een persverklaring stelt hij hij dat zijn aanhouding ‘abusievelijk’ en ‘volstrekt ongegrond’ is. Moszkowicz werd gisteren een dag in de cel gezet.

Justitie verdenkt hem van fraude met BTW. Hij zou onjuiste opgaves hebben verstrekt over zijn omzet.

Geschrapt

Robert Moszkowicz werd in 2005 van het tableau geschrapt wegens onbehoorlijke praktijkvoering. Sindsdien is hij jurist en mag hij zich geen advocaat meer noemen. In 2008 en 2014 werd er aangifte tegen hem gedaan wegens oplichting, maar tot een veroordeling kwam het niet.

OM

Het OM wil alleen bevestigen dat er een 63-jarige man uit Monnickendam is aangehouden en doet verder geen mededelingen over de zaak. Moszkowicz kondigt ‘gepaste maatregelen’ aan tegen het feit, dat hij nar eigen zeggen ongegrond is aangehouden en na één dag na verhoor meteen werd heen gezonden.

Documentaire

Vorig jaar werd door Max Jr., de zoon van Robert Moszkowicz, een documentaire gemaakt over zijn vader. Een indrukwekkend portret van een advocaat die door drugsgebruik aan lager wal raakte. Hier terug te kijken.