Robert Moszkowicz verdacht van oplichting

Voormalig advocaat Robert Moszkowicz wordt verdacht van oplichting. Er zouden zeker twintig mensen aangiften hebben gedaan tegen de ex-raadsman, die een juridisch kantoor heeft.  Het Openbaar Ministerie (OM) heeft naar aanleiding van berichtgeving in De Telegraaf bevestigd dat er een onderzoek loopt naar Moszkowicz.

Robert Moszkowicz komt uit de bekende advocatenfamilie Moszkowicz. Hij is niet meer actief als raadsman, maar heeft wel een juridisch kantoor.

Familie

Broer Bram werd vorig jaar uit het advocatenvak gezet omdat hij zich niet aan de regels zou houden. Dat is Robert Moszkowicz in 2006 ook gebeurd. Daarna ging hij verder als juridisch adviseur. In het tv-programma Eén op Eén vertelde Robert afgelopen week openhartig over zij n verleden. Onder meer over zijn heroïneverslaving en moeizame band met de rest van de familie.

Gedupeerd

Na berichtgeving in De Telegraaf heeft het OM bevestigd dat er nu een onderzoek loopt tegen Robert Moszkowicz voor betrokkenheid bij oplichting. Advocaat Willem-Jan Tielemans treedt op namens enkelen gedupeerden. ‘We zijn al jaren met deze zaak bezig maar brachten er op verzoek van justitie niets over naar buiten omwille van het onderzoek’, zegt Tielemans tegenover het Algemeen Dagblad. ‘Nu het OM er iets over zegt, doen wij dat ook.’

Volgens Tielemans komen er al jaren klachten binnen van mensen die menen dat Moszkowicz advocaat is. Ze zouden nauwelijks tot geen rechtsbijstand krijgen maar wel voorschotnota's van duizenden euro's, zo schrijft het AD.