‘Rodney Geijsen opgepakt voor witwassen’

Rodney Geijsen, die afgelopen jaar meerdere keren op tv kwam als voormalig crimineel, is niet opgepakt voor het voorbereiden van een overval, maar voor witwassen. Dat meldt een vriendin van Geijsen aan Crimesite. Hij werd aangehouden met twee anderen, Engelsman en een Marokkaan. Een van hen had een groot geldbedrag bij, en dat vertrouwde de politie niet.

Afgelopen week meldde Het Parool dat Geijsen sinds begin juli vast zit omdat hij overvallen in Luxemburg en België aan het voorbereiden was. De vriend zegt dat de Marokkaan in het gezelschap eerder is veroordeeld voor overvallen, en dat de politie daarom dacht dat de drie wellicht een overval wilde plegen. De officiele verdenking zou echter witwassen zijn.

'Niet in Nederland'

De vriendin meldt daarnaast tegenover Crimesite dat Geijsen, in tegenstelling tot wat Het Parool meldde, niet in Nederland is opgepakt, maar in 'een land buiten Europa'. Welk land het precies is, wil de vriendin niet zeggen. Afgelopen week zou de rechter hebben toegezegd dat Geijsen vrijkomt, al dan niet op borgtocht.

Echte Penoze

Rodney Geijsen heeft eerder in totaal achttien jaar in de gevangenis gezeten voor gewapende overvallen, ramkraken, afpersing, vuurwapenbezit en het bezit van een handgranaat. Hij zou daarmee een recherchechef hebben willen vermoorden, maar dat achtte de rechtbank niet bewezen.

De afgelopen maanden kwam Geijsen meerdere keren op tv omdat hij de misdaad vaarwel zou hebben gezegd. Er werd onder meer een aflevering van Echte Penoze, hieronder te zien.

{youtube}J6bFaQ2-2DU{/youtube}