Rodney Geijsen vervolgd voor bedreiging

Ex-crimineel en eigenaar van de websites misdaadnieuws.com en crimescene.pro Rodney Geijsen wordt gezocht door justitie in verband met bedreiging. Hij heeft aan Crimesite laten weten dat het Openbaar Ministerie hem wil vervolgen omdat hij een WhatsApp met dreigende inhoud zou hebben gestuurd.

Huurmoordenaars

Geijsen werd in 2015 door een arrestatieteam aangehouden in Amsterdam-West. Reden was dat Geijsen een berichtje aan een vriendin had gestuurd. Dat was in een berichtuitwisseling waarin een dreiging op zijn leven ter sprake kwam. Geijsen schreef: ‘dat alle huurmoordenaars die het op mij hebben voorzien op hetzelfde kunnen rekenen. Die vermoord ik. Politieagenten die mij in problemen brengen kunnen ook problemen krijgen’. Het bewuste berichtje was door de recherche afgeluisterd.

12 uur na de aanhouding werd hij weer op vrije voeten gesteld.

Dossier

18 maanden later is het Geijsen duidelijk dat het Openbaar Ministerie hem toch nog wil gaan vervolgen voor deze bedreiging, die zich beperkt tot een dreiging in algemene zin naar ‘huurmoordenaars’. Een dossier over de zaak is aan zijn advocaat verzonden, wanneer de inhoudelijke behandeling zal plaatsvinden is nog niet vastgesteld.

Volgens Geijsen probeerde de gemeente Amsterdam hem onlangs zijn woning af te nemen omdat hij in het buitenland zou wonen. Hij heeft zich tien minuten na de aanzegging gemeld bij de gemeente. Enige jaren geleden heeft viel een arrestatieteam zonder opgaaf van reden binnen in de woning van zijn vriendin.

Geijsen werkte in 2013 mee aan het programma Echte Penoze op RTL.

Zie ook:

‘Rodney Geijsen opgepakt voor witwassen’

https://youtu.be/Kj5KCDp6rXQ