Roemeen gezocht om dood landgenoot

De 41-jarige Roemeen Neculaie Negura (foto), die al sinds 2011 op de Nationale Opsporingslijst staat, is nog altijd spoorloos. Hij wordt ervan verdacht een 29-jarige landgenoot in 2009 te hebben doodgestoken in café Friends aan de Hasseltstraat in Tilburg. Deze week besteden diverse opsporingsprogramma's aandacht aan de zaak.

(Foto: politie)

De steekpartij zou in de nacht van dinsdag 27 op woensdag 28 oktober 2009 hebben plaatsgevonden in het betreffende café in Tilburg. Het slachtoffer werd die nacht door twee mannen het ziekenhuis binnengebracht en is daar later overleden.

Onderzoek wees uit dat het slachtoffer, George Matei, na onenigheid met een landgenoot was neer neergestoken in het niet meer bestaande café Friends aan de Hasseltstraat in Tilburg. In het kader van het onderzoek werden de twee mannen die hem naar het ziekenhuis hadden gebracht en een vrouw aangehouden en later weer in vrijheid gesteld. Er werd een Team Grootschalige Opsporing (TGO) ingesteld.

Uit het rechercheonderzoek kwam vast te staan dat een inmiddels 41-jarige Roemeen, Neculaie Negura als verdachte kan worden aangemerkt. Hij werd in april 2011 op de Nationale Opsporingslijst geplaatst, maar de man is nog altijd spoorloos. Deze week besteden verschillende opsporingsprogramma's aandacht aan de zaak.