Roermondse broers verdacht van dubbele moordpoging

Op dinsdag 19 maart vindt in de rechtbank in Roermond een pro-formazitting plaats tegen de broers Ömer (30) en Kadir K. (20) die worden verdacht van een dubbele poging tot moord/doodslag op twee mannen in Roermond op 29 april 2018. De oudste derde broer, Selcuk K. (39), is nog altijd voortvluchtig. Hij is de vermoedelijke schutter. Tegen hem is een internationaal opsporingsbevel uitgevaardigd.

Begraafplaats

Het Openbaar Ministerie verdenkt de drie broers van een dubbele poging tot moord of poging tot doodslag. Het drietal wordt tevens verdacht van illegaal vuurwapenbezit. De drie waren die zondagmiddag betrokken bij een schietpartij in de wijk Kitskensdal in Roermond vlakbij een begraafplaats. Twee mannen van 20 en 24 uit Roermond raakten daarbij zwaargewond. De jongste broers meldden zichzelf na vier dagen op het politiebureau, de oudste is spoorloos.

Verlinkt

De 24-jarige Khalid B. die het wapen onder dwang zou hebben bewaard waarmee de drie broers uit Roermond zouden hebben geschoten, zou zijn ondergedoken omdat hij met de politie heeft gepraat en de vermeende schutters heeft verlinkt. Volgens B. vreest hij vooral de oudste van de drie broers. B. zou niet hebben geweten wat de drie ermee van plan waren. Het Openbaar Ministerie gaat er vooralsnog vanuit dat hij wel op de hoogte was en vindt Khalid B. medeplichtig. Zijn zaak wordt apart behandeld.

Roddels

De twee slachtoffers vertelden enkele dagen na de schietpartij in een interview met De Limburger dat het geweldsincident het gevolg was van roddels over een tienermeisje. Eén van de broers K. en één van de slachtoffers zouden daarover ruzie hebben gekregen. Op 28 april 2018 zou één van de slachtoffers een afspraak hebben gehad om wat uit te praten.

Honkbalknuppels

Getuigen vertelden tegen persbureau ANP dat een auto met hoge snelheid kwam aanrijden en tegen een boom en een hek botste. Uit de auto stapten enkele mannen, waarna er tussen vier mensen ruzie ontstond. Twee van hen zouden gewapend zijn geweest met honkbalknuppels. Zij werden beschoten door twee andere mannen, die vervolgens op de vlucht sloegen.

Vorige week werden tijdens de pro-formazitting getuigen gehoord. Dinsdag is er weer een tussentijdse zitting. Daarna pas zal de inhoudelijke behandeling worden ingepland.