Rolex in beslag genomen na verkeerscontrole

Tijdens een verkeerscontrole heeft de politie vorige week in een verborgen ruimte van een auto 200.000 euro gevonden. Verder troffen agenten in de auto drugs aan. Bij een daaropvolgende huiszoeking is nog een Rolex ter waarde van 17.000 euro in beslag genomen. Een 31-jarige man uit Amsterdam zat aan het stuur van de auto. Hij is aangehouden voor witwassen.

Middenconsole

Woensdagmiddag hielden agenten de Amsterdammer staande omdat hij 103 kilometer per uur reed op een locatie waar maar 70 kilometer per uur is toegestaan. Bij de staandehouding roken agenten bij de man een wietlucht. Hij moest daarna meewerken aan een speekseltest waaruit bleek dat hij onder invloed van drugs was.

Op dat moment besloten de agenten de auto verder te controleren. Er werden zakjes met drugs gevonden, wat voor drugs dat waren vertelt de politie niet.

De politie zegt dat de verdachte ‘zichtbaar zenuwachtiger’ werd toen agenten zochten in de buurt van het middenconsole van de auto. Daarna vond een agent de verborgen ruimte met het geld. De bestuurder is meteen aangehouden en het geld en de auto in beslag genomen.

Vleuten

Tijdens zijn aanhouding bleek de man in het bezit van meerdere telefoons.

Specialisten hebben de auto verder onderzocht. In totaal bleek onder het middenconsole, dat mechanisch kon worden geopend, maar liefst 200.000 euro aan contant geld te zijn verborgen. Verder vond de politie nog andere verdachte zaken zoals gps-trackers, een simkaart en een lopersleutel. Naar aanleiding van de vondst is op donderdag 27 januari een woning in Vleuten doorzocht. Daarbij is een Rolex-horloge in beslag genomen ter waarde van 17.000 euro.