Rolf S.: ‘Ros dumpte motorfiets’

Vandaag werd Rolf S. gehoord tijdens het liquidatieproces Passage. De 28-jarige loodgieter werd  meegebracht door de verdediging van Dino Soerel. S. verklaarde belastend voor Fred Ros. Ros heeft tijdens hun gezamenlijke detentie tegen hem gezegd dat hij na de liquidatie van Cor van Hout samen met een ander de rode motor in het water heeft gedumpt, aldus S.. 

Held

S. is niet de eerste die dit beweert. Ook getuige Piet S. zei dit van Fred Ros te hebben gehoord. Rolf S. en Fred Ros hebben enkele maanden gezamenlijk gezeten in het huis van bewaring in Zutphen. Volgens S. had Ros daar groot aanzien. ‘Op de afdeling werd hij gezien als een held.’ Ros en S. trokken veel elkaar met op. Ze fitnessten met elkaar en kwamen bij elkaar op cel. Ros liet daar ook delen van zijn dossier aan S. zien.

De getuige verklaarde dat Ros in de bajes meer dan gemiddeld te besteden had. Hoe hij aan dat geld kwam was hem niet duidelijk. Ros had S. verteld dat hij een ‘goede cashflow’ had omdat hij een deelneming had van 2 miljoen euro in het leasebedrijf Total Trust.

Schoonvader

De verklaringen van de schuchtere S., die werd bijgestaan door een advocaat,  kwamen er hortend en stotend uit. Begin van de zomer had hij contact opgenomen met advocaat Nico Meijering, omdat de kroongetuige-deal van Fred Ros hem dwars zat. En hij had meegekregen dat anderen ook al hadden verklaard over de rode motor.

Het OM suggereerde dat Bart S., de schoonvader van S., de getuige richting Meijering had gestuurd om belastend over Ros te verklaren. Schoonvader Bart S. is een bekende in het milieu en onder andere een kennis van Dick Vrij en Danny Kuiters. Hij is ook in deze gehoord door de recherche.

S. haalde tijdens de zitting nogal wat namen door elkaar. Zo verwarde hij Cor van Hout met Kees Houtman en noemde hij Siem Wulfse Siem Willems.

Vrouw met een hondje

Volgens S. zijn Ros en diens handlanger na het dumpen van de motor die was gebruikt bij de liquidatie van Cor van Hout gezien door een vrouw met een hondje. De maat van Ros had toen gesuggereerd dat ze deze ooggetuige moesten liquideren. Volgens S. heeft Ros dat toen niet willen laten gebeuren.