Rolstoel met cocaïne op Schiphol

De Koninklijke Marechaussee en de douane op Schiphol zijn gestuit op een rolstoel met pure cocaïne in het buizenframe. Een 34-jarige man uit de Dominicaanse Republiek die ervan wordt verdacht de drugs te smokkelen is aangehouden. De Dominicaan was ernstig invalide, hij had geen benen. De man was zondag aangekomen uit de Dominicaanse Republiek en wilde doorreizen naar Milaan.

In een persbericht vermeldt het Schiphol-team, een samenwerking tussen marechaussee en douane dat bij de controle speurhonden van de douane zijn ingezet. De hond heeft waarschijnlijk de cocaïne in de rolstoel geroken.

Het Openbaar Ministerie in Haarlem leidt het onderzoek naar dit soort drugsmokkel op Schiphol. De marechaussee hield vorige week zaterdag op Schiphol een Spaanse man en vrouw aan van wie de 18 maanden oude baby bolletjes vloeibare cocaïne in de luier bleek te hebben.

Vluchten uit de Dominicaanse Republiek naar Europa worden veel gebruikt door passagiers om kleinere hoeveelheden drugs te smokkelen. Vooral vluchten naar Madrid en Amsterdam zijn hierbij populair.