Rommy: mannen met enorm dikke billen

Op 26 april ben ik om 04.00 uur ’s ochtends vertrokken van Oklahoma naar FCI Gilmer, West Virginia. We volgden dezelfde procedure als toen ik hier binnenkwam, het ging mooi vlot allemaal. Nadat we waren ingestapt kwamen er nog 6 vrouwen bij. ?We vlogen naar Pittsburgh.

Eenmaal daar aangekomen stonden er bussen op ons te wachten en iedereen werd in verschillende bussen ingedeeld; natuurlijk afhankelijk van waar je naartoe zou gaan.

De bus waar ik in zat ging dus naar Gilmer, in totaal zaten we met 22 man in die bus. We reden door een heuvelachtig gebied en de reis duurde ongeveer drie uurtjes.

Op een gegeven moment gingen we van de Highway af en ik zag een bord staan langs de kant van de weg: ‘Glenville, 15 miles’. ?Het was nu een hele smalle weg waar we reden en we gingen dus echt door de heuvels in Hillbilliesland en stonden ineens voor deze gevangenis. Deze gevangenis wordt vooral gerund door blank personeel, ik heb tot nu toe nog maar één kleurling gezien, hij werkt hier bij de RND.

We gingen de bus uit en werden naar de RND gebracht. In elke gevangenis kom je eerst bij de RND terecht. Je krijgt hier je spullen en dan wordt je naar je afdeling gebracht. Ik zit nu op A3, dat is op de tweede verdieping. Als eerste kwam ik in een ruimte dat gebouwd is in een driehoek. Aan één kant zitten de cellen. Ik zag daar direct twee personen met enorm dikke billen en toch wel flinke borsten. Ik dacht: ‘Zit ik hier wel goed?’

Die twee liepen echt te draaien en te schudden met hun kont, ze zagen er uit als vrouwen.

Ik ben naar mijn cel gegaan om mijn spullen op te bergen. Daarna ben ik in de ruimte gaan zitten waar ook een televisie staat. Ik wilde snel zien waar ik terecht gekomen was. Er kwamen enkele mensen naar me toe die ik al kende uit andere inrichtingen en ze hebben me toen een beetje bij gepraat over FCI Gilmer. Ze vertelden me dus ook over deze twee ‘bijna-vrouwen’.

Er werd me uitgelegd dat deze twee nog wel een mannelijk apparaat hebben om mee te plassen maar je kunt ook je gerief bij hun halen als je daar behoefte aan hebt. Voor 15 dollar kun je bij ze terecht. Ik hoorde dat ze een hoop klandizie hebben! Hoe bizar is dit…iedereen doet maar wat hij niet laten kan maar ik blijf hier ver weg van, dat begrijp je wel.

De volgende ochtend ben ik na het ontbijt maar een beetje op onderzoek uit gegaan. Ik wilde weten wat voor mogelijkheden ik hier heb om te schilderen. Want dat wil ik heel graag weer op gaan pakken.

Onderweg kwam ik echt van alles tegen.?Ik heb nog nooit zoveel getatoeerde gezichten gezien. Echt heel extreem, vooral omdat de meeste tatoeages dus hier in de gevangenis zijn aangebracht.

Ik vraag me echt af of je wel goed in je hoofd bent als je je als volwassen kerel hier in de gevangenis laat tatoeëren. De meeste mannen hier zijn in de veertig. Hoe wil je dit gaan doen als je weer buiten komt en een baantje wilt gaan zoeken?

Volgens mij heeft hun verstand ze in de steek gelaten.? Het ziet er echt niet uit. Ik kan me voorstellen dat kinderen die dit zien zich rot schrikken en het ook eng vinden.

Ik ben de boel een beetje verder gaan verkennen en kom hier later op terug. ?Wat een mafkezen lopen hier, ik zie het als een groot circus. Ik bemoei me er niet mee.

Henk Olando Rommy

57271-054

FCI Gilmer

P.O.Box 6000

Glenville, WV 26351?USA