Wietplantage in pand Henk Rommy

Een vriendin van Henk Rommy staat voor de Amsterdamse politierechter terecht in verband met een wietplantage in haar woning. Die woning was in één van de panden van Henk Rommy in Nieuwersluis. Het papieren Parool had daarover woensdag een verslagje. Die plantage werd ontdekt na een inval van de Nationale Recherche op 10 september 2008 in twee panden in Nieuwersluis. (foto Google Streetview)

De Nationale Recherche deed een onderzoek naar zoon Gilbert Rommy die toen verdachte was van een moord in 2004. Hij woonde in één van de panden.

De inval vond plaats op nummer 3 en 5 maar tijdens de inval ontdekten de agenten dat nummer 3 verbonden was met nummer 1. En dus werd nummer 1, de verblijfplaats van de 55-jarige Lonneke T. (of Lonny zoals Het Parool schrijft) ook doorzocht. In dat pand bood op de begane grond een grote spiegel toegang tot de wietplantage. Er werd ruim 8 kilo aan toppen in beslag genomen en in de bovenverdieping waar Lonneke T. verbleef vond de politie een plak hasj en en Taurusrevolver met munitie.

Daarom is T. nu hoofdverdachte in de wietzaak en tevens van wapenbezit, maar ze is niet gedetineerd. Zij ontkent iedere betrokkenheid bij de plantage. Tijdens de zitting vroeg advocaat Berfin Yesilgöz om het horen van drie getuigen: Gilbert Rommy, diens vriend Cor A. en de rechercheur die het proces-verbaal van de inval heeft opgemaakt.

Yesilgöz wees er verder op dat de sleutel van nummer 1 ook in de woning van Gilbert Rommy aanwezig was en dat er een telefoongesprek tussen Rommy en A. was opgenomen met als onderwerp een (wiet)hok.

De rechter stemde toe in het horen van deze getuigen en verdaagde de zitting.

Volgens Het Parool was Lonneke T. voorheen de vriendin van de Joegoslavische crimineel Alexander Marianovic. Deze werd in 1982 op de Amsteldijk doodgeschoten in opodracht van hasjhandelaar Klaas Bruinsma.

Henk Rommy is in 2004 aangehouden in Spanje en uitgeleverd aan de VS, waar hij nu een gevangenisstraf van twintig jaar uitzit wegens xtc-handel. Rommy is in Nederland verdachte van een dubbele moord in Antwerpen in 1993. Voor die moorden staan ook verdachten terecht in het liquidatieproces Passage.

Hier het dossier Henk Rommy.