Ronald P. bekende meer moorden

De vermeende seriemoordenaar Ronald P. heeft naast de moorden op Christel Ambrosius en Anneke van der Stap mogelijk nog twee mensen omgebracht. Dat schrijft De Telegraaf vanmorgen. De krant stelt dat na een gesprek met een voortvluchtige medegedetineerde van P. In de Puttense moordzaak werd Ronald P. veroordeeld dankzij DNA.

Hij werd in 2005 veroordeeld wegens mishandeling van zijn toenmalige partner en moest zijn DNA afstaan. Dat leidde een paar jaar later tot een DNA-match met de sporen die op het lichaam van de omgebrachte Christel Ambrosius zijn gevonden.

Ronald P., die vandaag in Arnhem in hoger beroep terechtstaat, zou over de seriemoorden in augustus van dit jaar in de gevangenis in Vught gedetailleerde bekentenissen hebben afgelegd aan een medegedetineerde. Deze gevangene, Rob van H., schakelde daarna de politie in. De nieuwe getuigenverklaringen van Van H. zullen in de zitting vandaag in Arnhem uitvoerig ter sprake komen.

De getuige heeft sinds enkele weken een conflict met het openbaar ministerie, dat hij verwijt onvoldoende oog te hebben voor zijn veiligheid in de gevangenis. Van H. keerde daarom onlangs niet terug van een proefverlof en sprak afgelopen dinsdag in Arnhem uitgebreid met De Telegraaf.

Lees verder De Telegraaf.