Ronald P. vervolgd moord Van der Stap

De officier van justitie in Den Haag gaat Ronald P. (35) vervolgen voor moord of doodslag van Anneke van der Stap uit Rijswijk en ook voor het bezit van kinderporno. Op dit moment De verdachte zit momenteel vast voor de moord op Christel Ambrosius. P. is veroordeeld voor de moord op Christel Ambrosius, de zogenoemde Puttense moordzaak. 

Op 8 februari is P. al aangehouden in zijn cel in de gevangenis van Nieuwegein. Sindsdien heeft het OM het onderzoek voortgezet.

P. had bezittingen van Van der Stap en hij heeft gechipt met haar pinpas. Ook is er forensisch onderzoek gedaan, waaronder DNA-onderzoek. Dit heeft vooralsnog geen bewijsmateriaal opgeleverd, maar het forensisch onderzoek is nog niet helemaal afgerond. P. ontkent Anneke van der Stap om het leven te hebben gebracht.

De advocaat van de verdachte is vanmorgen op de hoogte gebracht van de vervolgingsbeslissing. Daarnaast zijn de vader, de broer en de zus van Anneke van der Stap vanmorgen door de officier van justitie tijdens een persoonlijk gesprek op het Paleis van Justitie geïnformeerd.

P. zei tijdens ztiingen bij het hof over de Puttense moordzaak dat hij geregeld met een medegevangene heeft gesproken over de moord op de studente.

De 22-jarige Anneke van der Stap werd op 22 juli 2005 dood aangetroffen in de bosjes aan het Jaagpad in haar woonplaats Rijswijk. Ze was toen al elf dagen vermist. Anneke van der Stap werd voor het laatst gezien op 11 juli 2005 op het station van Enschede.