Rondvliegende kogel belandt boven bed bejaarde vrouw

In Rotterdam-Zuid zijn zaterdagnacht drie mannen opgepakt na een schietpartij waarbij een kogel door het slaapkamerraam vloog van een 87-jarige vrouw. Ze kwam met de schrik vrij toen de kogel in de muur boven haar bed belandde.

De vrouw hoorde rond 01.00 een knal en voelde glassplinters in haar haren en bed. Ook een buurtbewoner hoorde meerdere knallen. Al snel bleek dat een rondvliegende kogel door het raam bij de vrouw was gevlogen.

Agenten die een onderzoek in de omgeving instelden, werden aangesproken door drie mannen in een auto op de Zuiderhagen. Hun verklaringen liepen uiteen en in de auto vonden agenten aanwijzingen dat zij misschien bij de schietpartij betrokken waren. Daarop werden de 20-jarige man uit Den Haag, een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 20-jarige man uit Hoogvliet gearresteerd. Op straat werden meerdere kogelhulzen gevonden.

De politie zet het onderzoek zondag voort en verricht dan onder meer buurtonderzoek. Er zijn geen aanwijzingen dat er gericht op de woning is geschoten. Het motief voor de schietpartij is nog onduidelijk.