Roof van de eeuw in Paraguay: 40 miljoen (VIDEO)

In Paraguay heeft een vijftigtal goed bewapende criminelen maandag in Ciudad del Este de pui van een geldtransportbedrijf opgeblazen en een kleine 40 miljoen dollar buitgemaakt. Autoriteiten hebben aan lokale media gezegd was dat de kluis vol was. Capaciteit was zo’n 40 miljoen dollar.

Granaten

Het geldbedrijf heeft de hoogte van het bedrag ontkend maar zelf geen bedrag genoemd. Terwijl het transportbedrijf werd aangevallen voerden andere overvallers met aanvalsgeweren en granaten een aanval op het politiebureau uit. Eén politieman kwam om het leven en omstanders raakten gewond. De overvallers richtten op kruispunten blokkades op achtervolgingen te hinderen.

Watervallen

Ze verplaatsten zich in auto’s in de richting van de rivier, tientallen kilometers verderop waar boten klaarlagen. Na een vuurgevecht van enkele uren konden de overvallers per boot naar Brazilië ontkomen. Ciudad del Este ligt aan de grens met Brazilië, niet ver van de watervallen van Iguazu. De daders waren waarschijnlijk Brazilianen omdat getuigen hen onderling Braziliaans (Portugees) hoorden spreken. Er zijn vier overvallers aangehouden.

https://youtu.be/bMuRV3RmYLk