Mega-roof drugs bij politie in Malaga

In Malaga heeft een groep professionele overvallers een zeer grote hoeveelheid drugs buitgemaakt in een loods waar de politie en Guardia Civil in beslaggenomen partijen bewaarde. De precieze hoeveelheid is nog niet bekend gemaakt maar de hoeveelheid zou volgens Spaanse media aanzienlijk zijn. Eén Spaanse krant citeert een anonieme bron die spreekt over ‘duizenden kilo’s’ cocaïne en heroïne. Een andere krant spreekt over honderden kilo’s coke.

 

Een zijdeur van de loods in de haven van Malaga werd in de nacht van zaterdag op zondag geforceerd en daarna zijn de kluizen met thermische lans opengemaakt. De dieven zouden uren aan het werk zijn geweest. De bewaking van het pand was op dat moment in handen van de Guardia Civil.

De drugs werden in de loods opgeslagen om daarna in grote hoeveelheden te worden vernietigd.

De bewakingscamera’s waren uitgevallen – waarschijnlijk gesaboteerd – maar bronnen uit het onderzoek stellen tegen Spaanse kranten dit niet ongebruikelijk was en de camera’s regelmatig urenlang geen beeld gaven.

Het  gezichtsverlies voor de Guardia Civil is extra groot doordat een kazerne slechts 200 meter van de loods verwijderd is.

De zeer goed geplande operatie was alleen voorzien op diefstal van heroïne en cocaïne. De eveneens opgeslagen hasj werd ongemoeid gelaten. De waarde van de van drugs beloopt in iedere geval vele tientallen miljoenen euro.

Door beelden van de bewakingscamera’s in de omgeving te bestuderen is geprobeerd door de politie de vluchtweg te reconstrueren. De drugs is weggevoerd in een kleine vrachtwagen die later uitgebrand is teruggevonden.