Ros stevig verhoord over Van Hout

Gisteren onthulde het tv-programma Brandpunt-Reporter dat Fred Ros officieel verdachte was van de liquidatie van Cor van Hout. Vandaag brengt het programma stukken naar buiten uit het politiedossier, waaruit blijkt dat er nog meer verdenkingen tegen Ros lagen. Hij is daarover in 2008 stevig aan de tand gevoeld door de recherche.

Door Vincent Verweij

Getuigen

Brandpunt-Reporter voerde gisteravond 4 nieuwe getuigen op, die Ros in verband brengen met de moord op Cor van Hout. Onder wie twee gewone burgers op straat, die de dodelijke aanslag zagen gebeuren. Op aanwijzing van de eerste werd een compositietekening gemaakt die volgens de recherche voldoet aan het signalement van Ros. De tweede voorbijganger deed een foto-OSLO confrontatie en herkende Ros. Verder werden de criminele getuigen Arien K. senior en Martin Kok aan het woord gelaten.

Nieuwe feiten

In onderstaand politie-verhoor van 2008 wordt Ros met nog meer, tot nu toe onbekende feiten geconfronteerd. Een dure Ferrari, een uitgepeilde telefoon en nog een derde getuige uit het criminele milieu. Ros wordt er in het verhoor stevig op ondervraagd. Maar hij beroept zich steevast op zijn zwijgrecht.

Verhoor Fred Ros 2008 over de liquidatie van Cor van Hout

Glimlach

Ros kan een kleine glimlach niet onderdrukken als hem gevraagd wordt naar de Ferrari Modena die Jesse R. aanschafte na de liquidatie van Van Hout. Het bedrijf ‘Foiri Rossi’ blijkt die te hebben geregeld. ‘Wij moesten er ook wel om lachen’, zegt de rechercheur die Ros verhoort, ‘want Foiri Rossi dat heeft natuurlijk wel wat weg van Fred Ros’.

Portier

In het verhoor wordt Ros ook gefronteerd met de verklaring van Siem W., de portier van nachtclub Powerzone. Deze hoorde van Sjaak B. (op wie onlangs een aanslag in Panama werd gepleegd), dat hij samen met Fred Ros de moord op Van Hout heeft gedaan.

Mogelijk meer

Opvallend is dat Ros in het verhoor niet met de getuigenissen van de toevallige voorbijgangers wordt geconfronteerd. Mogelijk wilde de recherche niet al zijn kaarten op tafel leggen. Het roept de vraag op wat er nog meer in het politiedossier zit, dat nog niet naar buiten is gekomen. DNA van Fred Ros op de motor? Nog meer verklaringen uit het milieu? Binnenkort zullen we het weten, want het Openbaar Ministerie in Passage moet ‘relevante delen’ uit het onderzoek Viool beschikbaar stellen aan alle procespartijen. Zo besloot het Hof onlangs.