Rotterdam: Mongols vs Hells Angels

Grote matpartij gisteravond tussen de motorclubs Mongols en Hells Angels. De vechtpartij, waarbij circa 30 mensen betrokken waren, vond plaats in en bij het Van der Valkhotel Rotterdam-Blijdorp. Er vielen verschillende gewonden en er werd circa 20 keer geschoten. Hotelgasten vluchtten weg naar een sportschool in de buurt. 

De politie heeft 20 verdachten opgepakt. Ook zijn er een vuurwapen en een mes in beslag genomen. Bij de veldslag viel 1 zwaargewonde.

Sommige leden van de motorclubs vluchtten na de komst van de massaal uitgerukte politie weg. Een speciaal team van de politie heeft daarop het hotel uitgekamd.

Drie doden

De Mongols en de Hells Angels zijn met name in de VS en Duitsland grote vijanden. In 2002 kwamen er tijdens een massale vechtpartij in Las Vegas tussen de Mongols en Hells Angels drie bikers om het leven. In de VS, waar de Mongols in 1969 in werden opgericht, worden de Mongols gezien als één van de gewelddadigste motorbendes van het land. Opsporingsdiensten denken dat de Mongols daar het grootste deel van de handel in chrystal meth in handen hebben. Ook zouden ze zich bezighouden met witwassen, afpersing, prostitutie en geweld.

Bandidos

De Mongols zitten in achttien landen, waaronder Brazilië, Thailand, Zwitserland, België, Zweden en Frankrijk. Eind 2014 openden de Mongols een chapter in Amsterdam. De Hells Angels hebben in Nederland 18 chapters. De Mongols werken veel samen met de Bandidos, ook al een aartsrivaal van de Hells Angels. In Duitsland zijn in verschillende steden de chapters van de Mongols verboden.