Rotterdam wil wietpas ook niet

Rotterdam wil de wietpas ook niet. De lokale VVD maakt zich grote zorgen omdat de invoering in onder meer Maastricht heeft gezorgd voor een verviervoudiging van het aantal meldingen van drugsoverlast. Dat zegt fractievoorzitter Maarten van de Donk tegen Dichtbij. Volgens hem willen weinig mensen zich laten registreren voor een wietpas, waardoor de straathandel toeneemt.

Van de Donk vraagt zich daarom af of de wietpas wel moet worden ingevoerd. Eerder zei zijn partijgenoot Fred Teeven, die staatssecretaris van Veiligheid en Justitie is, dat er kan worden gesproken over de voorwaarden over de invoering van de wietpas. Dat zou dan gaan om bijvoorbeeld invoering in verschillende fases of de afstand van de coffeeshops tot scholen. Desondanks moet de wietpas volgens Teeven overal worden ingevoerd, omdat het rijksbeleid is.

Het verzet in gemeenten tegen de invoering van de wietpas is groot. Eerder pleitte burgemeester Hoes van maastricht al voor het afschaffen van de pas, omdat de straathandel erdoor toeneemt. Ook andere burgemeesters in het zuiden, waar de pas is ingevoerd, melden een toename van overlast.

Lees ook:

Teeven wil wietpas aanpassen aan Amsterdam

Van Gijzel: ‘Wietpas is ondoordacht’

Illegale drugshandel ’tiert welig’ in Zeeland

Wietpas: meer meldingen drugsoverlast