Rotterdammer aangehouden na vondst 200 kilo wiet in Vlaardingen

Op het bedrijventerrein aan de Koningin Wilhelminahaven in Vlaardingen is donderdagochtend ruim 200 kilo wiet gevonden. Een 54-jarige Rotterdammer is aangehouden als verdachte.

Stapel dozen

Een wijkagent reed in de vroege ochtend over het bedrijventerrein toen hij bij een leegstaand pand een auto en een grote stapel dozen zag staan. Hij stapte op de man naast de auto af en stelde hem wat vragen. De man gaf een verklaring, maar terwijl de wijkagent verder reed op weg naar een afspraak besloot hij medewerkers van Handhaving en Toezicht van de Gemeente Vlaardingen te vragen om poolshoogte te nemen.

Zakken wiet

Medewerkers van Handhaving en Toezicht zochten de man en het pand aan de Koningin Wilhelminahaven op en vroegen de man één van de dozen open te maken. Toen bleek dat deze en nog zo’n 20 andere dozen gevuld waren met zakken wiet. In totaal ging het om ruim 200 kilo.

De 54-jarige Rotterdammer die bij de dozen stond, is aangehouden en de drugs zijn in beslag genomen en vernietigd. De politie doet onderzoek naar eventuele andere verdachten.