Rotterdammer aangehouden voor liquidatie Dairon Alberto

Donderdag is in Limburg een 24-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatie van Dairon Alberto. Alberto werd op 28 oktober vorig jaar op de Rechthuislaan in Rotterdam doodgeschoten. Hij was waarschijnlijk niet het echte doelwit van de schutters.

Meer dan 10 kogels

Pakketbezorger Dairon ‘Dajo’ Alberto (32) stond op zondagavond 28 oktober rond 21:20 uur met een paar vrienden en kennissen op straat in de Rechthuislaan in Rotterdam-Zuid te praten toen een enigszins dikke man met een helm op en een trekkend linker been aan kwam lopen. In zijn handen hield hij een automatisch vuurwapen. Eenmaal op schootafstand van het groepje mannen begon de man met de helm te vuren. De mannen stoven uiteen en proberen een goed heenkomen te vinden. Sommigen vielen op de grond, waaronder ook Dairon. De schutter liep op hem af en schoot nogmaals van dichtbij twee keer op de weerloze Dajo. Daarna vuurde hij nog op twee andere mannen van het groepje. Er werden in totaal meer dan 10 kogels afgevuurd, waarvan eentje door een raam van een café vloog.

Weigeren

De vrienden die met Dajo op straat stonden toen de kogels met het automatische wapen werden afgevuurd, weigeren iets aan de politie te verklaren. Na diverse oproepen in Bureau Rijnmond en Opsporing Verzocht kwamen er enkele tips binnen. De politie looft voor de gouden tip een beloning uit van 25.000 euro.

De donderdag aangehouden Rotterdammer wordt verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij, waarbij Alberto om het leven kwam. Wat zijn exacte rol was, wordt nog nader onderzocht.