Rotterdammer beschoten: 4 arrestaties

Een 23-jarige Rotterdammer is woensdagmorgen in zijn auto beschoten in de Brabantse plaats Lithoijen. De man werd niet geraakt, maar kwam door de schietpartij wel in aanrijding met een taxibusje en kwam tegen een lantaarnpaal tot stilstand. In de loop van de dag heeft de politie vier mannen gearresteerd voor vuurwapenbezit en mogelijke betrokkenheid bij het schietincident.

In Den Bosch is woensdag een tas met vuurwapens gevonden, die volgens de politie mogelijk wat te maken heeft met de schietpartij in Lithoijen.

Beschoten

De 23-jarige Rotterdamse bestuurder reed woensdagmorgen rond 08.15 uur over de JF Kennedybaan in Lithoijen als hij beschoten wordt door personen uit een andere auto. De politie houdt er ook rekening mee dat er meer auto’s bij betrokken waren. Het slachtoffer raakte niet gewond maar belandde wel met zijn auto tegen een lantaarnpaal.

Tas vuurwapens

Vervolgens kreeg de politie in Den Bosch een auto in het vizier die vermoedelijk betrokken was bij de schietpartij. Na een achtervolging heeft de politie met hulp van een politiehelikopter twee mannen van 35 en 51 kunnen aanhouden. Later kreeg de politie nog een melding over een tas met vuurwapens in Den Bosch. De politie houdt er rekening mee dat die uit de vluchtende auto is gegooid.

Lithoijen

Terwijl de achtervolging in Den Bosch nog gaande was, kreeg de politie ook een melding over verdachte personen in Lithoijen. Na controle bleken zij in het bezit te zijn van vuurwapens. De twee mannen (44 en 51) zijn ook aangehouden.

Onderzoek moet uitwijzen wat de zaken met elkaar te maken hebben.