‘Rotterdammer doodgeschoten om ripdeal’

De 24-jarige Ingomar Yildirim, die op 3 mei van dit jaar zwaargewond bij het Ikazia-ziekenhuis in Rotterdam een auto werd uitgezet en later aan zijn verwondingen overleed, zou zijn neergeschoten vanwege een ripdeal die hij eerder zou hebben gepleegd. Dat meldt het AD. (Beeld Twitter)

Yildirim, vader van twee jonge kinderen, had een problematische jeugd en een crimineel verleden. Hij werd op 3 mei neergeschoten op de Dynamostraat in Rotterdam.

Omar en Alfa

In het onderzoek naar de dood van Yildirim heeft justitie inmiddels vier verdachten aangehouden. De 34-jarige Alfa D. uit Venlo, maar oorspronkelijk afkomstig uit Rotterdam, werd op de avond van de schietpartij aangehouden in zijn woonplaats. De 21-jarige Omar P. uit Rotterdam werd zes dagen later opgepakt. Volgende week staat de pro forma-zitting tegen beide verdachten gepland.

Belg

Op 22 mei heeft de politie ook een Belg aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van Yildirim. Een maand later werd ook nog een 22-jarige Rotterdammer gearresteerd. De pro forma-zitting tegen de twee laatste verdachten zal op een later moment plaatsvinden.