Rotterdammer met ‘sluimerend conflict’ met pistool opgepakt

Agenten hebben afgelopen woensdagavond in Rotterdam-Alexander een 27-jarige Rotterdammer met een pistool aangehouden. Dat heeft de politie maandag naar buiten gebracht. De man stond al langere tijd onder bijzondere aandacht van de politie omdat hij in een ‘sluimerend conflict verwikkeld was’, aldus de politie.

Informatie

Volgens de politie leek het erop dat dit conflict snel zou kunnen uitmonden in een schietpartij. Door extra aandacht en het goed vastleggen van informatie kon vroegtijdig worden ingegrepen, aldus de recherche. De districtchef van de politie Rotterdam-Zuid zegt dat de recherche veel aandacht heeft voor het voorkomen van geweld. Wim Hoek:

Daarvoor is het uitgebreid en slim vastleggen van informatie essentieel. Zo vergroten we het zicht op sluimerende conflicten, sleutelfiguren en hun netwerk. Dat geeft ons meer handvatten over waar we een wapen moeten zoeken, wie zich met wie beweegt, maar ook wie nog een appeltje met een ander te schillen heeft.

Anonieme tip

De politie kreeg een anonieme tip met interessante informatie over de verdachte op. Onderzoek leidde woensdag naar de 27-jarige verdachte. Hij werd aangehouden op de Watermanweg in Rotterdam terwijl hij het wapen in bezit had
. Daarop volgden meerdere doorzoekingen. In een pand in Capelle aan den IJssel lag 80 gram hasj en 70 gram MDMA.