Rotterdammer verdachte Belgische moord

Er is misschien een doorbraak in het onderzoek naar de moord op de 44-jarige motorhandelaar Geert De Lie, eind 2011 in Erwetegem. Het parket van Oudenaarde en het Nederlandse Openbaar Ministerie hebben bekendgemaakt dat dinsdag in Hoogvliet een 30-jarige Rotterdammer is opgepakt.

Verschillende schoten

Justitie denkt dat de man in ieder geval betrokken is geweest bij de schietpartij die heeft geleid tot de dood van Geert De Lie, die eigenaar was van Moto’s Geert in Erwetegem, op 28 oktober 2011. Hij is toen in zijn zaak met verschillende schoten om het leven gebracht.

Bougies

Moto’s Geert was die dag gesloten, maar twee mannen met Nederlands accent belden toch aan om bougies en olie te kopen. Petra Verheecke, de vrouw van De Lie, deed open en ging de gevraagde zaken halen. Toen ze terugkeerde werden ze bedreigd met een pistool. De mede-dader schoot zonder iets te zeggen Geert De Lie dood. Hij kreeg vier kogels in de buik en het hart.

Golf

De daders reden weg met een goudkleurige Golf met Nederlandse nummerplaat. Een zogeheten Joint Investigation Team (JIT) met leden van de Federale Gerechtelijke Politie Oudenaarde en het Cold Case Team van de Eenheid Rotterdam heeft de moord in gezamenlijk onderzoek.

Signalementen

Vorige maand traceerde het team de vermoedelijke vluchtwagen in Nederland. Opsporing Verzocht besteedde aandacht aan de zaak. Mogelijk wordt de verdachte overgeleverd aan België. Vorig jaar verspreidde de Belgische politie signalementen van de daders.