Rotterdammers vast met versnijdingsmiddelen

Bij een autopoetsbedrijf in Rotterdam is meer dan honderd kilo aan versnijdingsmiddelen aangetroffen. De politie heeft twee Rotterdammers van 33 en 37 jaar aangehouden. De politie had een tip gekregen en trad donderdag binnen bij het bedrijf aan de Geuzenstraat.

Detailhandel

Daar werd 140 kilo versnijdingsmiddelen aangetroffen. Versnijden is het mengen van heroine, cocaine en amfetamine met andere stoffen. Dat gebeurt met cocaïne vrijwel altijd voor het in de detailhandel als bijvoorbeeld snuifcocaïne wordt verkocht. Meest gebruikte versnijdingsmiddelen zijn krijt en waspoeder, maar ook paracetamol, fenacetine en coffeïne. Er wordt soms ook lidocaïne toegevoegd, dat is een middel dat tandartsen gebruiken voor verdoving. In verleden is ook wel rattengif gebruikt.

Paracetamol

De versnijdingsmiddelen die aan de Geuzenstraat in Rotterdam in beslag zijn genomen bestonden uit verschillende poeders, waaronder paracetamol. Naast de versnijdingsmiddelen, werd een gebruikershoeveelheid harddrugs in beslag genomen. De twee mannen die in het pand aanwezig waren, waaronder de eigenaar van het bedrijf, werden aangehouden. Het onderzoek naar waar de verdachten mee bezig waren, wordt voortgezet. Bekeken wordt nog of het bedrijf open blijft.