Rotterdammers veroordeeld voor heroïnesmokkel

De 42-jarige Jamal El M. en zijn neef Yassine El M. (22) zijn door de rechtbank van Brugge (België) veroordeeld tot respectievelijk 12 en 10 jaar cel. De Rotterdammers zijn schuldig bevonden aan het leveren van minstens 211 kilo heroïne aan dealers in Vlaanderen. De handel van het duo zou meer dan 2 miljoen euro hebben opgebracht. 

De twee verdachten werden november vorig jaar in Nederland ingerekend, nadat het gsm-nummer van Jamal El M. in meerdere Vlaamse drugsdossiers was opgedoken.

100.000 euro cash

Bij verschillende huiszoekingen vond de politie bijna 5 kilogram marihuana, 4 kilogram heroïne, 1 kilo cocaïne, ruim 400 gram MDMA en ruim 100.000 euro cash.

De rechtbank in Brugge bestrafte het duo ook voor hun rol bij het overlijden van drie verslaafde Belgen die een overdosis hadden genomen.

In dezelfde zaak werden vier Vlaamse drugskoeriers veroordeeld tot celstraffen tot 4 jaar. De Openbaar Ministerie had tegen Jamal El M., die wordt beschouwd al de leider van en criminele organisatie, 15 jaar cel geëist. Tegen zijn neef werd eerder 10 jaar cel gevorderd.