Rotterdamse overleed na wurgseks

De 43-jarige vrouw uit Rotterdam die vorig jaar dood werd gevonden in een woning, is het slachtoffer geworden van wurgseks.  Dat heeft de verdachte Martijn A. donderdag verklaard tijdens een zitting in de rechtbank in Rotterdam., zo meldt RTV Rijnmond. De politie meldde vorig jaar dat het om een steekpartij ging.

Volgens justitie wordt Martijn A. (46) verdacht van doodslag of zware mishandeling met de dood tot gevolg. A. kan zich daar niet in vinden.

Steekpartij

Het slachtoffer werd op dinsdagavond 26 februari vorig jaar gevonden in een woning aan de Lodijk in Rotterdam. Toentertijd meldde de politie dat er een steekpartij in de woning had plaatsgevonden. Er zou een mes zijn gevonden en de vrouw had een steekwond.

SM

Advocaat Jan-Hein van Dijk zegt tegenover RTV Rijnmond dat zijn cliënt die dag in februari zelf de politie heeft gebeld en dat de vrouw nog leefde toen de agenten arriveerden. ‘Daaruit blijkt al dat de man dit niet heeft bedoeld. Ik kan verder zeggen dat het slachtoffer een liefhebster was van SM’, aldus de advocaat.

Onderzoek

Donderdag heeft A. aangegeven dat hij alsnog wil meewerken aan een onderzoek door een psycholoog en psychiater. Eerder, toen hij werd geobserveerd in het Pieter Baan Centrum(PBC) in Utrecht, zou hij dat geweigerd hebben.