Rotterdamse penthouses vol drugs

De politie in Rotterdam onderschept de laatste tijd steeds meer harddrugs in luxe penthouses en woontorens. Deze week werd bij verschillende verdachten in totaal 600 kilo aan drugs in beslag genomen. De duurdere segment woontorens in het Rotterdamse centrum worden vaak gebruikt door criminelen.

Volgens de politie komt dat, omdat die woontorens een grote mate van anonimiteit geven. Bij invallen in de penthouses worden bovengemiddeld vaak grote geldbedragen of verdovende middelen gevonden.

Albanees

Afgelopen zondag bijvoorbeeld, viel het oog van de politie op vreemd rijgedrag van een auto. De bestuurder, een 35-jarige Albanees werd daarop gecontroleerd. Hij zei nog nooit eerder in Rotterdam te zijn geweest, maar agenten twijfelden aan dat verhaal. Verder onderzoek bracht de agenten op het spoor van een appartement in een duur complex in het Rotterdamse centrum. Op vragen deed de man zo ontwijkend of leek hij zo aantoonbaar te liegen, dat besloten werd zijn luxe flat te doorzoeken. Er lag 109 kilo cocaïne.

Penthouse

Woensdag 9 november had het team weer beet. In de bus van een 29-jarige man uit Marokko werd ruim 70 kilo harddrugs aangetroffen in een verborgen bergplaats. Verder onderzoek bracht de politie naar een complex in het Rotterdamse centrum en eentje op de Kop van Zuid.  Bij de doorzoeking van beide luxe appartementen werden grote contante geldbedragen, een vuurwapen en luxe goederen aangetroffen. Bovendien vond met een sleutel van een opslagbox in de omgeving van Utrecht waar 500 kilo harddrugs werd aangetroffen.