Rotterdamse schietpartij gelinkt aan motorclub

De politie vermoedt dat een recente schietpartij in Rotterdam verband houdt met (inmiddels verboden) motorclubs. Afgelopen zondag waren er drie schietpartijen in de stad. De politie zegt dat één van de in Rotterdam-Kralingen aangehouden verdachten (33) een hesje van No Surrender droeg.

Twee vuurwapens

Die 33-jarige man liep een schotwond in zijn been op. Er zijn twee vuurwapens in beslag genomen. Op straat in de Waldeck Pyrmontlaan was er een vechtpartij die uitmondde in een schietpartij. Agenten hielden in de wijk direct drie verdachten aan en later nog twee. Het zijn 24-jarige man uit Culemborg, een 23-jarige man uit Alphen aan den Rijn, een 40-jarige man uit Sommelsdijk, een 36-jarige man zonder bekende woonplaats en een vrouw van 27 uit Hellevoetsluis. In een auto van de verdachten vonden agenten twee vuurwapens.

Huls

Zondagavond raakte een man lichtgewond bij een schietpartij op het Hietkamp in Rotterdam-Zuidwijk. De politie hield daarna een 33-jarige Rotterdamse verdachte aanhouden in zijn woning aan de Lelienstein. In Rotterdam-Schiemond klonken zondagavond ook schoten gehoord. Op de Bartel Wiltonkade lag een huls. Over die schietpartij is niets bekend.