Vader en zoon uit Hoogvliet opgepakt in drugsonderzoek

De Rotterdamse politie heeft in een groot onderzoek naar witwassen en drugshandel een vader (48) en zoon (23) uit Hoogvliet aangehouden. Er zijn geld, drugs, chemicaliën, vuurwapens en meerdere auto’s in beslag genomen.

Hoogvliet

Op lokaties in Rotterdam, Berkel en Rodenrijs, Hoogvliet en Zevenhuizen viel de politie binnen om doorzoekingen te doen. De actie begon rond 05.00 toen de 48-jarige man in zijn woning in Hoogvliet werd gearresteerd. Bij doorzoeking van de woning onder leiding van de rechter-commissaris zijn drugs, een vuurwapen met munitie en bijna 40.000 euro gevonden. De man is verdachte van het produceren en verhandelen van drugs en overtreding van de Wet Wapens en Munitie.

Autoverhuur

Zijn 23-jarige zoon, ook uit Hoogvliet, heeft een autoverhuurbedrijf in Berkel en Rodenrijs op zijn naam waar zelden activiteiten werden gezien. Hij is vermoedelijk eigenaar van een aanzienlijk wagenpark, terwijl uit financieel onderzoek volgens de politie blijkt dat de man geen inkomsten heeft die dat bezit kunnen verklaren. Hij werd rond 08.30 aangehouden op de snelweg A4.

Tuinhuis

Het autoverhuurbedrijf in Berkel en Rodenrijs, een tuinhuis in Rotterdam en een groot opslagterrein in Zevenhuizen waar verschillende zeecontainers met spullen stonden zijn doorzocht. In Berkel en Rodenrijs werden onder meer 100.000 illegale sigaretten inbeslag genomen. In het tuinhuis lagen grondstoffen en materialen voor de productie van harddrugs en er stonden diverse auto’s. Ook is een duur horloge in beslag genomen.

Handgranaat

In de containers zaten gestolen auto’s en motoren, vuurwapens, een handgranaat, grote hoeveelheden valse merkkleding, en grondstoffen voor het maken van harddrugs ter waarde van minimaal 750.000 euro.

De verdachten die zijn aangehouden zitten in beperkingen en zullen donderdag door de officier van justitie worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.