Rouw bij Rabo-bank om doodgestoken collega (UPDATE)

De vrouw die dinsdag in Utrecht om het leven kwam na een steekpartij was een 41-jarige medewerkster van de Rabo-bank, uit Soest, moeder van twee dochters. Ze kwam rond 08.30 op straat in botsing met een man die direct daarna op haar instak. Ze had een moment niets door maar zakte snel in elkaar.

Bijeenkomst

Ze werd in haar buik getroffen. Het incident gebeurde op de Utrechtse Croeselaan bij de Moreelsebrug, dichtbij het grote hoofdkantoor van de Rabobank. De vrouw die al twintig jaar bij de bank werkte was weg naar haar kantoor. RTV-Utrecht meldt groot verdriet bij de bankmedewerkers. Woensdagochtend is een bijeenkomst gehouden waar de directie van de bank aanwezig was. Sommige werknemers waren ervoor teruggekomen van vakantie. Via de Arbodienst is psychologische hulp aangeboden aan het personeel.

Beperking

Het steekwapen zou ongeveer 75 meter verderop zijn gevonden. Over de achtergrond van de dader is officieel nog niets bekend. Het zou om een man van Poolse komaf zijn en een onbekende van het slachtoffer zijn. Hij zit in beperking en mag geen contact hebben met de buitenwereld en politie en justitie brengen geen informatie naar buiten.