Rugzak in verdwijningszaak Anne Faber gevonden

Na een fiets en een jas, is er vanmiddag tijdens een zoektocht door de ME een rugzak gevonden in het Blookerpark in Huis ter Heide. De jas is nu zeker van de 25-jarige Anne Faber, voor de rugzak en de fiets houdt de politie nog een slag om de arme, hoewel ze grote gelijkenis vertonen met de tas en de fiets die in het bezit van Anne waren. 

De jas, waarvan het NFI met zekerheid heeft vastgesteld dat het de jas van Anne is, werd dinsdagavond gevonden. De jas wordt nog op andere sporen onderzocht.

Opoefiets

De opoefiets met handremmen en een rode sticker die donderdagavond uit een vijver in het Blookerpark werd gehaald, voldoet precies aan de omschrijving van Annes fiets. Hoewel de vijver is leeggepompt, heeft de politie daar nog geen nieuwe sporen kunnen ontdekken.

De rugzak werd vanmiddag ontdekt, even ten noorden van de vijver. De politie heeft de vindplaats afgezet voor forensisch onderzoek.

Vandaag werd er weer een grote zoekactie gehouden in het gebied, waaraan naast de politie en brandweer, ook familie en vrienden van Anne mee deden. Ook hadden zich veel andere vrijwilligers gemeld.