Ruim 1,2 miljoen ‘misdaadgeld’ onderschept

Bij doorzoekingen in Amsterdam en Rotterdam heeft de politie de afgelopen dagen voor meer dan een miljoen euro aan misdaadgeld onderschept. In totaal gaat het om 1.289.220 euro, gebundeld in stapels bankbiljetten van vooral 500, 200 en 100 euro. Daarbij zijn drie mannen en een vrouw aangehouden. In een woning in Amsterdam werd ook twee kilo cocaïne aangetroffen.

De aangehouden verdachten zijn 46-jarige man en een 47-jarige vrouw uit Colombia en een Libanees (26). De drie verdachten zijn deze week door de rechter-commissaris in Zwolle voor veertien dagen in bewaring gesteld.  Vrijdag wordt een 54-jarige man uit Zevenbergen nog voorgeleid. Hij werd dinsdag aangehouden.

Coke

Vorige week donderdag trof de politie bij de doorzoeking van een woning in Amsterdam-West 219.220 euro en twee kilo cocaïne aan. De coke was verborgen in schoenendozen. Het geld was verpakt in plastic tassen. De man en uit Colombia werden aangehouden.

Plastic tassen

Een dag later hield de politie in het centrum van Amsterdam in lijn 170 van het streekvervoer een 26-jarige Libanees aan. Hij reisde met plastic boodschappentassen waarin 470.000 euro aan contant geld was verpakt. Hij had geen verklaring voor het bezit van het grote geldbedrag.

Zes ton

In de lobby van een hotel in Rotterdam onderschepte de politie dinsdag een 54-jarige man uit Zevenbergen. Hij had een zwarte laptoptas met daarin 600.000 euro bij zich. Ook dit geld is vermoedelijk afkomstig van een misdrijf.