Ruim 100 kilo coke aangespoeld in Denemarken

In Denemarken is ‘een opmerkelijke hoeveelheid’ cocaïne aangespoeld aan de kust van de Noordzee. Aan Duitse kusten zou ook drugs zijn gevonden. De autoriteiten willen er niets over kwijt omdat er een onderzoek aan de gang is, maar volgens lokale media gaat het om meer dan honderd kilo.

De eerste ontdekking werd op 31 januari gedaan. Daarna zijn verschillende pakken drugs gevonden op zeker drie verschillende lokaties. De drugs was verpakt in zakken en dozen. De politie denkt dat het om één grote lading gaat, vanwege overeenkomsten in de verpakking.

Waar de drugs vandaan komt, is niet duidelijk. De drugs kan door stromingen op zee grote afstanden hebben afgelegd. Rond de Deense kust gaan stromingen verschillende kanten uit, waardoor de drugs van het Kanaal bij Engeland en van Noorwegen kan zijn gekomen.

Of de drugs voor de Deense markt was bestemd, is niet duidelijk.

Het komt vaker voor dat er kleinere hoeveelheden drugs aanspoelen aan de Deense kust. Drugssmokkelaars die vrezen voor een onverwachte controle gooien de ladingen dan over boord. De grootste vondst die tot nu toe werd gedaan was in 2007, toen rugzakken met in totaal 35 kilo cocaïne waren aangespoeld.