1,5 miljoen euro gevonden in liquidatie-onderzoek

In het onderzoek naar de liquidatie van Goran Tasić heeft de politie een 44-jarige Serviër aangehouden. De man werd vlak over de grens in België aangehouden, nadat hij uit een woning in Amsterdam-Zuid was vertrokken. In die Amsterdamse woning vond de politie bij een doorzoeking 1,5 miljoen euro cash. 

In de woning in Amsterdam-Zuid werd een 34-jarige Serviër aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij drugshandel.

Verborgen ruimte

De man die donderdag in België werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatie van Goran Tasić, op donderdag 15 maart in de Piet Mondriaanstraat in Amsterdam, reed tijdens zijn arrestatie in een auto. Ook in die auto werd een grote hoeveelheid cash gevonden, verstopt in een verborgen ruimte. De moordverdachte was in beeld gekomen na nauwe samenwerking tussen de Servische en Amsterdamse politie.

Gelokt

Het onderzoeksteam denkt dat Tasić naar de Piet Mondriaanstraat in Amsterdam-Slotervaart is gelokt waar een schutter hem opwachtte om te liquideren. Zowel de Amsterdamse als Servische politie heeft sterke aanwijzingen dat Tasić zich bezig hield met de handel in drugs, met name tussen Nederland en Scandinavië. Een conflict in deze handel is hem waarschijnlijk fataal geworden. Tasić was kort voor zijn liquidatie op Schiphol aangekomen.

De politie heeft eerder in Hongarije een verdachte aangehouden. Die werd in april al weer vrijgelaten.

Op de foto een deel van de gevonden cash.