Ruim drie jaar cel voor ontvoering

De rechtbank Utrecht heeft Karim el Y. (31) drie jaar en vier maanden cel opgelegd voor het ontvoeren van een ondernemer uit Veenendaal, aldus het Algemeen Dagblad. Het slachtoffer werd eind vorig jaar meegenomen en met een vuurwapen bedreigd. Na de ontvoering werd hij maandenlang afgeperst.

Pincodes

Hij was opgepikt bij zijn bedrijf en meegenomen naar een woning in Utrecht. Daarna reden zijn ontvoerders hem langs diverse plaatsen in Brabant naar Antwerpen. Hij moest zijn pinpasjes en pincodes afgeven, waarmee de ontvoerders 1500 euro pinden.

In een parkeergarage in Antwerpen dacht slachtoffer dat hij zou worden doodgeschoten zei hij later. De ontvoerders reden hem echter terug naar Utrecht, waar hij de volgende dag werd achtergelaten.

Dreigementen

Hij betaalde daarna na telefonische dreigementen 18.500 euro en hem werd te verstaan gegeven dat hij nogmaals 8.000 euro moest betalen. Ondanks zijn angst stapte hij naar de politie die El Y. en Raffi M. (24) aanhield.

‘Waarom moest mij dit overkomen?’, vroeg het slachtoffer zich af. De vraag waarom de rit naar Brabant en Antwerpen werd gemaakt is niet opgelost. De rechtbank zegt niet te geloven dat de ondernemer betrokken was bij cocaïnehandel zoals de verdachten hebben beweerd.