Ruim honderd Hells Angels op de been in Sittard

Een grote groep Hells Angels is woensdagmiddag in Sittard aangekomen. Het zou gaan in totaal tegen de 200 motorrijders, waarvan er honderd zich verzameld hebben op het plein waar de drukbezochte Sint Joepmarkt wordt gehouden. Waarschijnlijk willen de Hells Angels een statement maken tegenover de rivaliserende motorclub Bandidos, die afgelopen week in Sittard voor het eerst een chapter in Nederland opende. Video na de klik.

De politie zou sinds dinsdag al weten van de plannen van de Hells Angels. De ME en een politiehelikopter zou de groep hebben gevolgd op weg naar de Limburgse stad. Ook is een drukke winkelstraat al afgezet door ME'ers met wapenschilden.

Duitse Bandidos

In deze straat is de grootste groep Hells Angels geïsoleerd. Ander publiek wordt uit de straat geweerd. In de rest van de stad lopen ook kleinere groepen Hells Angels, melden regionale media.

Misdaadjournalist Mick van Wely meldt op Twitter dat de Duitse politie is gevraagd uit te kijken naar Bandidos die van Duitsland naar Nederland gaan. In meerdere Duitse steden hebben Bandidos het flink aan de stok met de Hells Angels, waarbij regelmatig geweld wordt gebruikt.

Aanslag op voorzitter Sittard

Afgelopen weekend maakten de Bandidos bekend dat de motorclub een chapter in Sittard had opgericht. De zondag daarop werd er een aanslag gepleegd op het huis van de voorzitter van de Bandidos.

Bekijk hieronder beelden van de Hells Angels in Sittard.

{youtube}JR8hcJZrsG4{/youtube}