Russisch roulette wordt nog gespeeld

De man (20) die op nieuwsjaarsdag met een schotwond in de kaak werd gevonden in een woning in Breda speelde waarschijnlijk Russisch rouleltte. De politie houdt er nog op dat de man zelf het schot ‘per ongeluk’ loste. Maar ingewijden hebben tegen de Bredase krant BN/De Stem gezegd dat het om Russisch roulette ging. Bij dat “spel” wordt een revolver tegen het hoofd gezet die is geladen met één kogel en wordt de cilinder rondgedraaid zodat niet duidelijk is waar de kogel zit. BN/De Stem heeft gesproken met mensen uit de omgeving van verdachte en slachtoffer.

Na een melding trof de politie zaterdagochtend om 8.00 uur een zwaargewonde man met een schotwond in de kaak aan in een huis aan de Van Goorstraat in Breda. Een 21-jarige bewoner van het pand zit vast.

De deelnemers zouden om de beurt het wapen tegen het hoofd of dat van een ander hebben gezet en de trekker overgehaald. Het is ook mogelijk dat in dit geval de verdachte tijdens het “spel” het wapen op het slachtoffer gericht en is dat per ongeluk afgegaan.

De politie heeft zaterdag ook drie mensen die op bezoek waren aangehouden.

Lees BN/De Stem.