Ruzie oorzaak schietpartij Dordrecht

Geen geplande liquidatie, maar een ruzie zou de aanleiding zijn geweest voor de schietpartij in Dordrecht donderdag, waarbij een man om het leven kwam. Dat hebben de verdachten verklaard bij de politie. Alle tien aangehouden personen zitten nog vast.

Gistermiddag, even na 16u werd op de Merwedestraat in Dordrecht geschoten op een man vanuit een auto. Hij overleed ter plekke aan zijn schotwonden. De auto met daarin de schutter(s) kon een paar uur later worden aangehouden in Breda. Het kenteken voerde naar een woning in Raamsdonksveer, waar de overige 7 verdachten werden gearresteerd.

 

In totaal werden negen personen aangehouden voor betrokkenheid bij het incident. Kort daarna meldt een tiende verdachte zich op het politiebureau. Het gaat om drie vrouwen (49, 25 en 17 jaar) en drie mannen (30, 28 en 54) uit Raamsdonksveer, en vier mannen (30, 27, 23 en 17 jaar) uit Breda. Ze zijn allemaal overgebracht naar Rotterdam, waar ze verhoord worden door de recherche.

De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend gemaakt, maar het gaat vermoedelijk om een 38-jarige Dordtenaar van Antilliaanse afkomst.

Zie ook:

Arrestaties om liquidatie Dordrecht