Saban B. in Turkije veroordeeld tot acht jaar (UPDATE)

Vrouwenhandelaar Saban B. is vrijdag in Istanbul veroordeeld tot zeven jaar en negen maanden celstraf wegens deelname aan een criminele organisatie en vrouwenhandel. B. vluchtte naar Turkije nadat hij in Nederland voor vrouwenhandel was veroordeeld. Hij moet nu zijn straf in Turkije uitzitten.

Club

In 2009 kreeg hij verlof om zijn kind in Turkije op te zoeken en keerde hij niet terug. B. exploiteerde in Antalya onder meer een club. B. stond aan het hoofd van een netwerk dat jarenlang tientallen prostituees bedreigde en prostitueerde, voornamelijk op de Amsterdamse Wallen.

Stukken

B. heeft een Turks paspoort en Turkije levert geen onderdanen uit maar de rechter kan wel besluiten dat in Turkije straf wordt uitgezeten. De rechtszaak in Turkije ging over de overdracht van de tenuitvoerlegging van zijn straf die in Nederland is opgelegd. De rechtszaak tegen Saban B. is niet overgedaan door de Turkse rechtbank en het bewijs is niet opnieuw getoetst. De Turkse rechter heeft het verzoek van het Openbaar Ministerie beoordeeld aan de hand van door het OM aangereikte stukken en alles wat daarover destijds op zitting door het OM en verdediging naar voren is gebracht.

Advocaat regelt in 10 minuten uitstel voor Saban B.

‘Saban B. moet terug naar Nederland’