Samenwerking justitie NL-België loopt stroef

Een van de verdachten van de moord op van kasteelheer Stijn Saelens (foto) uit Wingene, bekend als de kasteelmoord, is een Nederlander. Maar de samenwerking tussen de recherche uit Brugge en de Nederlandse gerechtelijke diensten loopt stroef. De Nederlandse politie beschouwt het dossier niet as prioritair en maakt daarom maar twee speurders vrij. Dat meldt het Belgische blad Knack.

Eerder meldde een bron aan Crimesite dat de Nederlandse verdachte Tinus van W., de jongere broer van Eindhovenaar Janus van W., is. Van W. zou een bemiddelende rol tussen de opdrachtgevers en de uitvoerders van de moord op Stijn Saelens hebben gespeeld. Hij zit sinds juni vast in een Belgische cel. Omdat de Nederlandse politie maar twee mensen op de zaak heeft gezet, moet de Belgische politie blijven wachten op resultaat.

Ook moeten de Belgen wachten op de goedkeuring van Litouwen om een auto te onderzoeken op DNA-sporen. Met de auto is waarschijnlijk het lichaam van Saelens vervoerd, maar hij staat nu in het Oost-Europese land. Het blijft onduidelijk of deze auto mag worden onderzocht.

Naast de Nederlandse verdachte zitten nog vier personen vast. Zij zeggen allemaal onschuldig te zijn.

Lees ook:

Kasteelheer stierf gruwelijke dood

Janus van W. krijgt nog eens 6 jaar

Tinus van W. vast om kasteelmoord