Sander V. bedreigd in gevangenis

Sander V. heeft dinsdag voor het gerechtshof in Den Haag gezegd dat hij bedreigd wordt in de gevangenis. Hij staat in hoger beroep terecht voor de moord op de 12-jarige Milly Boele. Het meisje werd in 2010 in Dordrecht vermoord door haar buurman Sander V. en begraven in zijn achtertuin.

Volgens ex-politieman Sander V. hebben medewerkers van de gevangenis gezegd dat ze niet voor zijn veiligheid kunnen instaan als hij wil sporten of meedoen aan activiteiten. Hij zit in de gevangenis in Vught en om te kunnen sporten, moet hij van zijn afdeling af.

V. kreeg in 2010 van de rechtbank in Dordrecht een gevangenisstraf van 18 jaar en tbs voor moord. Hij ging in hoger beroep omdat het volgens hem niet gaat om moord en omdat hij van de tbs-maatregel af wil. Dinsdag heeft V. echter voor het gerechtshof gezegd dat hij zich erbij neerlegt als het gerechtshof hem een langdurige psychische behandeling oplegt.

Dinsdagmorgen hebben een psycholoog en een psychiater van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) hun bevindingen voorgelegd aan het gerechtshof. Sander V. reageerde daar enkele keren op. Kijk voor die reacties en alles over deze zaak in hoger beroep op het Twitter-account van Saskia Belleman.  

Het Openbaar Ministerie komt woensdag met het requisitoir en een strafeis. 

Alles over de zaak Milly Boele